Prvi Fudbalski klub osnovan je u Modriči 1921.god, pod nazivom Rogulj. Prvu fudbalsku loptu, iz Čehoslovačke (Praga), donio je Đoka Petrović, student iz Modriče (I.Karabegović i drugi, Modriča sa okolinom u prošlosti str. 430, Modriča 1986). Klub 1923. godine mijenja naziv u FK «Zora» i pod tim imenom je djelovao do 1927 kada je zbog komunističkih ideja ugašen, a iste godine formira se novi klub pod nazivom «Olimpija» koji je djelovao do 1937 godine kada mijenja ime u «Dobor» koji prestaje sa radom sa izbijanjem Drugog svjetskog rata.

U avgustu 1945. godine formira se novi klub pod nazivom «Sloga» koji se pod tim imenom takmiči do 1952 godine kada mijenja ime u «Napredak». Fudbalski klub «Napredak» Modriča 01.11.1967. godine mijenja naziv u Fudbalski klub «Modriča» i pod tim imenom se takmiči sve do 1992 godine kada zbog izbijanja građanskog rata prestaje sa radom.

FUDBALSKI KLUB «MODRIČA MAKSIMA»

U 1994 godini dolazi do oživljavanja sportske aktivnosti na području opštine Modriča i tada dolazi do reaktiviranja Fudbalskog kluba «Modriča» koji tada uz naziv Modriča, na zahtjev generalnog sponzora i glavnog, a jedno vrijeme i jedinog finansijera Rafinerije ulja Modriča nosi i naziv Maksima, po imenu poznatog proizvoda Rafinerije ulja Modriča.

Stadion FK „Modriča Maksima“ nosi naziv „DR MILAN JELIĆ“, po imenu pokojnog predsjednika Republike Srpske, zaljubljeniku u fudbal i modrički klub. Stadion ima natkrivenu tribinu, reflektore, dobre uslove za sportske izvještače, potpuno nove klupske prostorije, svlačionice za igrače, službena lica, kancelarije za goste…

098

Fudbalski klub «Modriča Maksima» do uspostavljanja jedinstvene lige na nivou Bosne i Hercegovine takmičio se u Prvoj ligi Republike Srpske i 2003 osvojio šampionsku titulu. Od 2003. do 2010. godine Fudbalski klub «Modriča Maksima» je bio član Premijer lige Bosne i Hercegovine, a u sezoni 2007/2008 godine osvojio je prvenstvo Bosne i Hercegovine i domogao se šampionske titule. Klub je 2004. osvojio Kup BiH, a 2007. godine Kup Republike Srpske. U sezoni 2009/2010 klub je ispao iz Premijer lige BIH. Klub se trenutno takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa Zapad. Klub raspolaže vlastitom školom fudbala, a u nižim selekcijama ostvarene su značajni rezultati.

Sezona 2007/2008 - Šampionska ekipa

Sezona 2007/2008 – Šampionska ekipa

ŽENSKI FUDBALSKI KLUB
Osnovan je 2013 godine. Modričanke su bile šampionke Republike Srpske i igrale finale kupa RS.  Klub se trenutno takmiči u Premijer ligi BiH za žene.

FUDBALSKI KLUB „VRANJAK“ VRANJAK, osnovan je 1975 godine na inicijativu zaljubljenika u fudbal iz Vranjaka. Klub se takmiči u Reginalnoj ligi Republike Srpske, grupa Centar. Najveći uspjeh FK „Vranjak“ je takmičenje u II ligi Republike Srpske. Više puta osvajač Opštinskog kupa. Stadion FK „Vranjak“ ima izgrađenu infrastukturu na kojoj mogu da zavide mnogo veći klubovi. Nova svlačionica, natkrivene tribine sa 600 sjedećih mjesta i automatske prskalice samo su dio ukupne infrastrukture. Više o klubu možete vidjeti ovdje.

FUDBALSKI KLUB „PARTIZAN“ KOPRIVNA, osnovan je juna 1947 godine na inicijativu rukovodstva Omladinskih radnih brigada koje su gradile prugu Šamac-Sarajevo, a koje su bile stacionirane u Koprivni. Prve utakmice i vatreno krštenje klub je imao sa omladinskim selekcijama tih brigada. Najbolji plasman klub je ostvario plasirajući se u šesnestinu funala Kupa Republike Srpske igrajući sa Slobodom iz Novog Grada. Klub se trenutno takmiči u 5. ligi Republike Srpske.

FUDBALSKI KLUB „SLOGA“ DUGO POLJE, osnovan je 1973. godine, a inicijatori i osnivači kluba bili su prosvjetni radnici: Milenko Popović, Sreto Đurić, Mirko Josipović, Janko Jevtić i grupa građana. Prvu zvaničnu utakmicu «Sloga» je odigrala u Dugom Polju maja 1973 sa «Proleterom» iz Dobrinje. Klub se takmiči u Reginalnoj ligi Republike Srpske, grupa Centar.

FUDBALSKI KLUB „SKUGRIĆ“ SKUGRIĆ, osnovan je 1947. godine pod nazivom «Zadrugar» a sadašnje ime nosi od 1996 godine. Klub se takmiči u Reginalnoj ligi Republike Srpske, grupa Centar.

FUDBALSKI KLUB „MLADOST“ BOTAJICA, formiran je 1972 godine. Jedan od osnivača i prve predsjednik kluba bio je Gligorević Milan. Klub se takmiči se u 5. ligi Republike Srpske.

FUDBALSKI KLUB „POSAVINA“ MILOŠEVAC, osnovan je 1948 godine. U takmičarskoj sezoni 1997/98 godina «Posavina» ulazi u jedinstvenu Drugu ligu Republike Srpske, što je najveći uspjeh kluba.

FUDBALSKI KLUB „TREBAVAC“ VRANJAK, osnovan je 1990. godine. Klub se ternutno takmiči  u 5. ligi Republike Srpske. Više o klubu možete vidjeti ovdje.

FUDBALSKI KLUB „KLADARI GORNJI“ KLADARI GORNJI, je osnovan 2004. godine i takmiči se u 4. ligi Republike Srpske.

FUDBALSKI KLUB „SLOGA 73“ ŽDREBAN, osnovan je 1973. godine i tada je nosio naziv «Sloga». Klub se trenutno takmiči u 5. ligi Republike Srpske.

FUDBALSKI KLUB „MLADOST“ DOBRINJA, osnovan je 1996. godine. Klub se takmiči u 4. ligi Republike Srpske.

FUDBALSKI KLUB „OMLADINAC“ MODRIČA, osnovan je 2009. godine. U sezoni 2009/2010 klub se uključio u sistem takmičenja i takmiči se u 5. ligi Republike Srpske.

FUDBALSKI KLUB „ZADRUGAR 04“ TAREVCI, osnovan je 21. 04. 2004. godine.

FUDBALSKI KLUB „SKUGRIĆ 1964“ MIŠIĆI, klub se trenutno takmiči u 4. ligi Republike Srpske.