У оквиру сајма привреде „Отворени дани модричке привреде“ који се одржава у септембру  имамо и Изложбу стоке и сеоског предузетништва. У оквиру изложбе сеоског предузетништва, своје производе излажу пољопривредни произвођачи, задруге са подручја општине Модрича као и ученици пољопривредне школе, дистрибутери сточне хране и механизације. Изложба музних грла као и подмлатка је такмичарског карактера, гдје се бира најбоље музно грло, најбоља стеона јуница као и најбољи подмладак остављен за приплод. Такође бира се крава шампионка сајма. Настојања овог Одјељења су да ова изложба постане регионалног карактера и да се излажу и друге категорије стоке. Такође, удружење ситних животиња и кућних љубимаца прикључило се овој изложби чиме она добија још више на значају.

sajam1

Поред овог сајма на подручју општине се одржавају још два сајма „Сајам руралне привреде“ у Таревцима и „Сајам меда и пчелињих производа“ у Модричи.

sajam2

На основу напријед наведеног треба истаћи значај ових сајмова јер се ту пољопривредни произвођачи упознају, размјењују искуства, и склапају послове.

Општина Модрича сваке године плаћа превоз заинтересованим пољопривредницима за посјете пољопривредним сајмовима у Новом Саду и Бијељини.