U okviru sajma privrede „Otvoreni dani modričke privrede“ koji se održava u septembru  imamo i Izložbu stoke i seoskog preduzetništva. U okviru izložbe seoskog preduzetništva, svoje proizvode izlažu poljoprivredni proizvođači, zadruge sa područja opštine Modriča kao i učenici poljoprivredne škole, distributeri stočne hrane i mehanizacije. Izložba muznih grla kao i podmlatka je takmičarskog karaktera, gdje se bira najbolje muzno grlo, najbolja steona junica kao i najbolji podmladak ostavljen za priplod. Takođe bira se krava šampionka sajma. Nastojanja ovog Odjeljenja su da ova izložba postane regionalnog karaktera i da se izlažu i druge kategorije stoke. Takođe, udruženje sitnih životinja i kućnih ljubimaca priključilo se ovoj izložbi čime ona dobija još više na značaju.

sajam1

Pored ovog sajma na području opštine se održavaju još dva sajma „Sajam ruralne privrede“ u Tarevcima i „Sajam meda i pčelinjih proizvoda“ u Modriči.

sajam2

Na osnovu naprijed navedenog treba istaći značaj ovih sajmova jer se tu poljoprivredni proizvođači upoznaju, razmjenjuju iskustva, i sklapaju poslove.

Opština Modriča svake godine plaća prevoz zainteresovanim poljoprivrednicima za posjete poljoprivrednim sajmovima u Novom Sadu i Bijeljini.