У пјешачкој зони Светосавске улице,  данас, 2. августа је отворена 12. изложба меда и пчелињих производа. Своје производе изложило је 15 модричких, шамачких и озренских пчелара. Истакли су да су изузетно задовољни овом годином, када је у питању принос меда.

Небојша Андрић из Карановца, општина Петрово је појаснио да је година доста добра у односу на претходне три, те да се Изложби у Модричи сваке године радо одазове.

Милош Лучић из Шамца је додао да је ова година „извукла“ пчеларе након низа веома лоших година. Он се представио са око 50 пчелињих производа и љековитим препаратима, за којима је како каже посљедњих година већа потражња, нарочлито за онима против анемије и за јачање имунитета.

Предсједник модричког Удружења пчелара „Багрем“ Мирко Божић је напоменуо да је принос ове године између 20 и 30 килограма по кошници, те да је нешто бољи принос био на подручју Требаве у односу на Посавину. Додао је да је цијена меда ипак остала на прошлогодишњем нивоу између 18 и 25 КМ, обзиром да је дошло до поскупљења производа и опреме за пчеларство.

Изложбу меда обишли су и представници општине Модрича. Савјетник начелника општине Александар Петровић је овом приликом истакао да модрички пчелари, као и остали произвођачи, могу да рачунају на подршку општинске управе, којима ће бити исплаћени сви планирани подстицаји за ову годину. Он је такође истакао да Изложба меда у Модричи има традицију, те да је сваке године организују Удружење пчелара „Багрем“ и Туристичка организација Модрича, јер су препознали значај заједничког рада.

Као и сваке године чланови удружења „Багрем“ припремили су одређене количине меда као поклон за кориснике Дневног центра за дјецу са посебним потребама „Сунце Обервалиса“.