Пољопривредни произвођачи са подручја општине Модрича посјетили сајам у Бијељини

Пољопривредни произвођачи са подручја општине Модрича, посјетили су 21. септембра 2023. године Међународни сајам пољопривреде, лова, риболова и екологије „Интерагро 2023“ у Бијељини, који се сврстава у групу најзначајнијих сајамских манифестација пољопривредног карактера у Босни и Херцеговини.

Обиљежен Дан пробоја солунског фронта и Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Данас се навршилo  105 годинa од пробоја Солунског фронта, када је српска војска извојевала једну од највећих побједа и одредила даљи ток Првог свјетског рата.
У знак сјећања на 15. септембар 1918. године, Србија и Република Српска тај датум славe као заједнички празник – Дан српског јединства, слободе и националне заставе.

Одржана сједница Привредног савјета

У згради општине Модрича, 14. септембра  2023. године,  одржана је шеста редовна сједница Привредног савјета општине Модрича.  Сједници је присуствовао начелник општине Јовица Радуловић, који је и предсједник Савјета, сарадници начелника општине и  привредници, чланови Савјета.

Радови на одржавању Западног латералног канала

ЈУ „Воде Српске“, започеле су  11. септембра  2023. године годишње кошење корита Западног латералног канала заједно са његовим притокама Дубоковац, Срнава, Толиса и Добрињским каналом, укупне дужине око 16 километара.