Промоција Јавног позива “start-up” компанијама у пољопривредно-прехрамбеном сектору у Босни и Херцеговини

У Скупштинској сали општине Модрича,  данас, 02. фебруара 2023. године, одржана је промоција Јавног позива за исказивање инстереса за учешће у програму техничке подршке и додјеле бесповратних средстава у оквиру мјере подршке “start-up” предузећима у пољопривредно- прехрамбеном сектору. Јавни позив проводи Развојни програм Уједнињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини, а финансира се средствима Европске уније.

Одржано стручно предавање за пољопривредне произвођаче

Одјељење за привреду и друштвене дјелатности општине Модрича  у сарадњи са Удружењем пољопривредних произвођача „Модричка поља“ и Министарством пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске– Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди Добој, организовало је данас, 1. фебруара 2023. године, стручно предавање, у оквиру Зимске школе за образовање пољопривредних произвођача.

Обиљежена школска слава Свети Сава

Школска слава – Свети Сава, обиљежена је данас, 27. јануара, у  Основној школи „Свети Сава“.

Прослави су присуствовали начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима, народни посланик Тамара Евђић, свештеници Српске православне цркве,  руководство и просвјетни радници школе.

Свети оци  Српске православне цркве са подручја општине Модрича освештали су славски колач, те  у име православне цркве честитали  присутнима славу, зажељели  много среће, радости, здравља и благостања.

Ученици школе приредили су пригодан програм у част Светог Саве, чије је  име исписано златним словима у историји нашег народа. Покољења га помињу с љубављу, поштовањем и захвалношћу.

Присутнима су се као домаћин обратио директор школе Митар Кршић и начелник општине Јовица Радуловић.

„Ове године обиљежавамо јубиларну, тридесету школску славу Светог Саву, по коме наша школа носи назив. Захвалио бих се свим гостима на присуству и подршци“, рекао је Кршић.

 „У обавези смо да наша покољења учимо традицији, ономе што је проповиједао Свети Сава, прије свега писмености, саборности и јединству. У овим тешким временима то нам је пријеко потребно. Морамо имати вјеру у боље сутра, јер само на тај начинможемо очувати нашу отаџбину, Републику Српску“, истакао је начелник.

„Дан отворених врата” за привреднике и предузетнике са подручја општине Модрича

У циљу остваривања квалитетније комуникације, општинска управа увела је прошле године “Дан отворених врата” за све привреднике, предузетнике и грађане који тек планирају да покрену властити бизнис, са подручја општине Модрича.

Потписани уговори по пројекту „Унапређење маргинализованих група жена у Модричи“

У згради општине Модрича, данас, 19. јануара, потписани су уговори о додјели гранта за финансирање пројекта „Унапређење маргинализованих група жена у Модричи“ .  Уговори су потписани између општине Модрича, USAID/INSPIRE и одабраних корисница средстава.

Одржана ванредна сједница Општинског штаба за ванредне ситуације

У згради општине Модрича, данас, 16. јануара, одржана је ванредна сједница Општинског штаба за ванредне ситуције Модрича, због најаве Републичкох хидрометеоролошког завода Републике Српске да се  наредних дана очекују  обилне падавине уз јак до олујни вјетар.

Обиљежен Дан Републике Српске

У организацији општине Модрича, данас, 09. јануара 2023. године обиљежен је 31. рођендан Републике Српске. Испред Споменика борцима за Републику Српску приређен је поетски час, пригодним културно-умјетничким програмом.