Двадесет девето Завичајно вече“ Косовски божури“ – Пјесници и сликари своме граду и празнику, одржано је 23. јуна  у Српском културном центру. На манифестацији су биле изложене слике и књиге модричких умјетника и радови награђених. Организатори манифестације су Српски културни центар и Културно-умјетничко друштво „Модрича“, а покровитељ Одбор за прославу Видовдана, Дана општине. Манифестацији је присуствовало руководство општинске управе, писци, сликари и љубитељи умјетности.

Завичајно вече је отворио афирматор културе у Српском културном центру Озрен Савичић.

О Косовским јунацима, пробоју коридора, Видовдану и његовом значају и симболици говорили су историчари, Ђорђе Нијемчевић и Димитрије Живановић.

Српски културни центар и Културно-умјетничко  друштво „Модрича“, су Повод Видовдана расписали наградни конкурс за литерарне и ликовне радове ученика основних и средњих школа, на тему „Вид Видовдана“. Признања „Косовски божур“ уручио је замјеник начелника Младен Милотић. За литерарне радове награђени су: Теа Гајић, Александра Божић и Ања Ивић; а за ликовне: Сара Васић, Данијела Тодоровић и Клаудијо Кривошија.

Пјесници су казивањем својих пјесама увеличали вече. Публици су се представили: Кристина Којић, Ратко Бабић, Милена Дрпа, Марко Раулић, Милорад Видовић и Марко Ружичић.

Изложба ликовних рада налазила се на сцени и у холу СКЦ. Поред школских радова, ове године својим сликарским радовима, представило   се шест модричка сликара. Душко Богдановић, Јана Дрпа, Ђорђе Никић, Нада Нађ, Ђорђе Гаврић и Драгана Грашар.

Будо  Симоновић, познати књижевник и публициста  добитник  је четрнаесте по реду књижевне награде „Гајков пјеснички шешир“ за 2021. годину.

Деветнаесту годину поводом Видовдана, Дана општине, из штампе излази Видовдански годишњак. Годишњак прати историјски ход Модриче и постаје њен љетопис и монографија. Годишњак је укратко промовисала Тамара Евђић, шеф Кабинета начелника.

Вече су својим наступом увеличале чланице Етно групе „Вида“.