Opština Modriča tradicionalno organizuje dodjelu poklon paketića za učenike prvog razreda.

I ove školske godine, koja je počela 1. septembra, načelnik opštine Jovica Radulović sa saradnicima je   posjetio  centralne osnovne škole i uručio skromne poklone za prvačiće.

Ove godine na područiju naše opštine upisano je ukupno 184  učenika prvog razreda.  U  OŠ „Sveti Sava“ upisano je 86 učenika, a u OŠ „Sutjeska“  98 učenika.

Načelnik je poželio mnogo uspjeha u školovanju i životu prvačićima, svim učenicima, njihovim roditeljima  i nastavnom kadru.

„Ovo je jedan od značajnih dana u godini, ne samo za školu, roditelje, nego i za lokalnu zajednicu. Želimo da skromnim i prigodnim poklonima našim prvacima čestitamo polazak u školu“, istakao je načelnik.

„Čast je organizovati prijem za 86 novih đaka, na nadamo se da će ih u narednom periodu biti i više.  Zahvalio bih se  načelniku  opštine što prisustvuje prijemu, kao i na poklonima koji se obezbjeđuju svake godine“, izjavio je Mitar Kršić, direktor OŠ „Sveti Sava“.

„Bogu hvala, u našu školu je zadnje dvije  godine upisano  više učenika  nego u prethodnim. To nas posebno raduje i nadamo se da će taj pozitivni trend biti nastavljen. Centralna škola, kao i područne su spremne da prime nove đake, a predstoji nam samo učenje, trud i znanje“, rekla je Zorica Vasiljević, direktorka  OŠ „Sutjeska“.

Učenici starijih razreda pripremili su prigodan program u čast đaka prvaka.