У Скупштинској сали општине Модрича,  данас, 02. фебруара 2023. године, одржана је промоција Јавног позива за исказивање инстереса за учешће у програму техничке подршке и додјеле бесповратних средстава у оквиру мјере подршке “start-up” предузећима у пољопривредно- прехрамбеном сектору. Јавни позив проводи Развојни програм Уједнињених нација (УНДП) у Босни и Херцеговини, а финансира се средствима Европске уније.

Кроз овај Јавни позив, Европска унија ће омогућити развој предузетничких идеја, кроз свеобухватни пакет техничке и финансијске подршке.

Могу се пријавити физичка лица, те самостални предузетници и предузећа који су регистровани мање од годину дана прије објаве овог Јавног позива и баве се прерадом пољопривредних производа и/или примарном пољопривредном производњом у БиХ. У оквиру овог Јавног позива на располагању су 1,3 милиона КМ, а средства подршке по једној пријави могу износити од 20.000 КМ до 80.000 КМ.

Више информација можете добити на wеb страници www.eu4agry.ba или у Општинској управи-  Одсјеку за локални економски развој и европске интеграције (тел.: 810-511 лок.127, e-mail: ivana.mijanic@modrica.ba).

Крајњи рок за пријаву је 17. фебруар 2023. године, до 15:00 сати.