U zgradi opštinske uprave, danas, 24. aprila organizovan je prijem za kandidate iz Modriče  koji su prošli na audiciji za najveći omladinsko-dječiji televizijsko muzički festival ovog tipa u Evropi „Ritam Evrope“. To su Milica Goranović, Larisa Vidaković i Angelina Lukić, a prijemu su prisustvovali i njihovi roditelji.

Festival je koncipiran  na način da se biraju djeca iz raznih gradova Srpske i nakon toga se izabranim kandidatima dodijeli pjesma iz druge države Evrope, Australije ili Izraela, sa kojom se gradovi učesnici predstavljaju u finalnoj večeri. Televizijske probe će se organizovati u Gradišci, gradu domaćinu.

Pravo za  prijavu na audiciju su imali  kandidati uzrasta od 12 do 21 godinu, a tri kandidata iz Modriče će imati priliku da pjesmom i plesom učestvuju na takmičenju.

„Odlukom načelnika opštine, opštinska uprava je potpisala ugovor za učešće na festivalu i time omogućila mladim ljudima iz naše opštine da pokažu svoje talente. Današnji prijem organizovan s ciljem da se kandidatima pruži podrška i poželi sreća na predstojećem takmičenju, jer su djeca i omladina najbolji ambasadori naše opštine“, istakla je zamjenik načelnika opštine Tamara Evđić.

Potpisivanjem ugovora opština Modriča se obavezala da finansijski pomogne organizaciju takmičenja, te da se kandidatima iz naše lokalne zajednice omogući besplatan prevoz, smještaj i obuka u toku trajanja takmičenja. Osim toga, obavezala se da obezbijedi koordinatora koji će prisustvovati probama i jednog člana žirija koji će u finalnoj večeri, u direktnom televizijskom prenosu, na stranom jeziku,  glasati za djecu opština i gradova po Evrovizijskom sistemu.

Mlade sugrađanke su naglasile da se raduju takmičenju, nadaju se dobrom druženju i uspjehu, te da će se potruditi da svoju opštinu predstave na najbolji mogući način.