U susret Danu opštine Modriča, danas,  19. juna, organizovana je  vidovdanska aktivnost u kojoj su učestvovali najmlađi sugrađani. U Svetosavskoj ulici organizovana je manifestacija „Rastimo uz ples – predškolci na trgovima“, koju su realizovali mališani iz Javne predškolske ustanove „Naša radost“, uz podršku učenika prvih razreda OŠ „Sveti Sava“ i OŠ „Sutjeska“, kao i  njihovih malih prijatelja, predškolaca  iz  Šamca.

Manifestaciji je prisustvovao načelnik opštine Jovica Radulović sa saradnicima i veliki broj djece u pratnji roditelja.

„Čast je vidjeti ovoliko djece u našem gradu. Djeci moramo posvetiti posebnu pažnju, imajući u vidu sve nemile događaje koji su se desili u Srbiji i kod nas. Potrebno je da se posvetimo i radu sa nastavnim kadrom i roditeljima, da se kompletna društvena zajednica uključi u proces da ova djeca postanu zdravi i odgovorni ljudi“, istakao je načelnik.

„Zadovoljstvo je što su najmlađi sugrađani i ove godine podrška vidovdanskim svečanostima“, rekla je direktorka JPU „Naša radost“ Suzana Jović .

Događaj je organizovan  u saradnji sa  „Dečijom plesnom asocijacijom“ iz Srbije, koja je osnovana 2010. sa ciljem razvoja, omasovljenja i popularizacije dečijih plesnih programa. Tokom proteklih godina u projektu su učetvovale 83 obrazovne ustanove. Međunarodni projekat „Rastimo uz ples – deca na trgovima“ je najmasovniji projekat ove vrste u regionu. Svake godine u njemu učestvuje dvadesetak hiljada dece sa svojim roditeljima i vaspitačina iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske, BiH i Brčko distrikta.