У згради општине Модрича, данас, 13. септембара 2024. године организовано је потписивање уговора о стипендирању ученика првог разреда Гимназије ЈУ СШЦ „Јован Цвијић“,  којима је стипендија додијељена за школску 2024/25. годину.

Општина Модрича ће стипендирати осам уписаних ученица,почетним  износом од 100 КМ, и то: Ану Лукић, Милица Стојановић, Тамару Илић, Сару Ристић, Адријану Спасојевић, Јелену Станковић, Бојану Ђурић и Ему Милер.

Стипендије су додијељене Одлуком начелника општине Јовице Радуловића, а с циљем мотивисања будућих генерација за упис у модричку Гимназију која има традицију дугу преко 40 година, а која из године у годину уписује све мање ученика у први разред.

„Модрича и модричка Гимназија заслужују овакав потез општинске управе. У разговору са менаџментом Средњошколског центра дошли смо на ову идеју, јер наша Гимназија има традицију и један педигре дуги низ година, а има и довоижљно квалитетног наставног особља, те треба да настави свој развојни пут. Мислим да ће један овакав потез опредијелити ученике да уписују Гимназију. Ово је доказ да локална заједница води рачуна о будућим генерацијама, као би сутра створили нове квалитетне кадрове, који ће бити нови љекари, правници, а који ће водити Републику Српску у бољем правцу“, истакао је начелник.

Ученица Ана Лукић и њен отац Давор, истакли су да додијељена стипендија много значи не само финансијски, већ показује подршку заједнице како породици, тако и очувању модричке Гимназије, која је основ за перспективне ученике.