Дан ученичких постигнућа и Дан Основне школе „Сутјеска“,  обиљежени су 11. маја 2022. године, пригодним програмом  у извођењу ученика школе, у Плавој сали Српског културног центра.

У свом обраћању присутнима директорка Зорица Васиљевић је подсјетила на неколико значајних поглавља у историји ове васпитно-образовне установе. Истакла је да је школа формирана 1976. и да се настава до 1992. године одвијала у старом објекту гимназије. У току ратних година извршена је интеграција са школом „Свети Сава“, која постаје тада највећа школа у Републици Српској са преко три хиљаде ђака, 18 подручних школа и преко 100 одјељења. У прољеће 2002. обезбијеђена су донаторска средства за завршетак објекта  школе „Сутјеска“, а  монтажни објекат старе школе је порушен. Тада је донешена и одлука о формирању нове школе „Сутјеска“, са девет подручних школа, а настава у новој школи почела је у  септембру 2002. Већ наредне школске године ушли су у процес реформе и увођења деветогодишњег образовања, а упоредо су се одвијале и активности на опремању школског објекта.

„Свих ових 20 година, од почетка рада нове школе „Сутјеска“, наши ученици под руководством наставника, низали су разне успјехе, постизали најбоље резултате на такмичењима у знању, спорту, рецитовању,  ликовним и литерарним конкурсима, припремали разне културно-умјетничке програме, обиљежавали значајне датуме и догађаје, учествовали у хуманитарним акцијама. Често су чинили поносним, све нас који са њима радимо, а прије свих своје родитеље и ширу заједницу“, истакла је директорка Васиљевић.

Она је такође подсјетила на успјех ученика из школске 2009/2010. године, када су својим знањем овојили 20 рачунара за кабинет информатике. Неколико генерација ученика стицало је знање управо на тим, сада већ дотрајалим рачунарима, који су данас замијењени новом донацијом. Начелник Јовица Радуловић, у име општинске управе посјетио је школу поводом јубилеја и том приликом им уручио информатичку опрему и рачунаре, а управа школе додијелила му је захвалницу на свечаности.

„Поносни смо на резултате у научно-наставном раду ове школе. У задњих двадесет година постигнути су запажени резултати на републичким такмичењима из различитих области, што деоказује да је Модрича увијек имала талентовану дјецу. Обавеза општинског руководства је да ову школу, као и ОШ „Свети Сава“ покушамо снадбјети са што више дидактичких средстава, како би олакшали и побољшали квалитет извођења образовно-наставног програма. Сваке године издвајамо све већа средства за пронаталитетину политику, како би створили услове да наша дјеца остају овдје, заснивају радни однос и породице“, истакао је начелник Радуловић.

У склопу програма уручена су признања најуспјешнијим ученицима и наставницима у школској 2021/2022. години . Похвале за постигнуте резултате на такмичењу из рецитовања добили су: Даниел Стајић, Сара Ристић, Јелена Вујић и Вукашин Савић. За успјех на такмичењу у рецитовању, али и физици похвалу је добила Јована Боројевић, док је Миљана Новаковић похваљена за остварене резултате на такмичењу из математике, физике и информатике. Похвале су добили и Ђорђе Кузмановић за успјех на такмичењу из математике и физике, а Тамара Илић на такмичењу из математике. За остварене спортске резултате и представљање школе похваљени су: Никола Петар Ђурић, Кристина Ђурић, Маријана Чечавац, Николина Дробњак, Сташа Панић, Бане Веселиновић, те мушка и женска одбојкашка екипа.

За предан рад са ученицима кроз наставне и ваннаставне активности похваљене су учитељице Ратка Краишник и Љиљана Малиновић, као и наставнице Лидија Косић и Љуба Михољчић.