Савјетник у Министарству иностраних послова Руске Федерације Андреј Снегов, боравио је данас, 14. маја, у радној посјети општини Модрича и разговарао са начелником Јовицом Радуловићем.

Састанаку који је организован посредством Савеза општина и градова Републике Српске присуствовао је и генерални секретар Савеза Ацо Пантић.

Разговарано је о уклањању гудронске јаме у Модричи, а након више од деценије неуспјешних покушаја, данас су  договорени  конкретни кораци у рјешавању проблема. Влада Руске Федерације ће се директно укључити у санацију гудрона.

Господин Снегов је упознао начелника са чињеницом да у Руској Федерацији постоји специјална технологија која би била употријебљена за уклањање киселог гудрона, након чега би била извршена потпуна репарација контаминираног земљишта.

Постојање гудронске јаме има немјерљиве еколошке посљедице, те би њено уклањање било од изузетног  значаја за грађане наше локалне заједнице.

Начелник се захвалио делегацији на посјети, конструктивном састанку, нагласио значај рјешавања проблема, те истакао:“ Договорили смо динамику послова прве фазе. Прије тога потребно је извршити нове хемијске анализе, гдје очекујем активно учешће Рафинерије уља Модрича, као наставак досадашње добре сарадње.“