Представник швајцарске Фондације Обервалис – За дјецу нашег свијета Јозеф Фукс, борави у посјети Модричи.

У пратњи Бранка Видића, данас, 23. марта посјетио је општинску управу, гдје је разговарао са начелником Јовицом Радуловићем и његовим сарадницима. Разговарано је о активностима које се проводе у установама, чији су објекти изграђени уз несибичну помоћ пријатеља из Швајцарске.

„Господин Фукс је велики пријатељ Модриче и увијек је добродошао. Разговарали смо и о ситуацији на подручју локалне заједнице, пројектима и циљевима за наредни период.Наравно, дотакли смо се и неке евентуалне будуће сарадње у области социјалног збрињавања, како би побољшали услове и у тој категорији становништва“, истакао је начелник.

„Волим овај град и увијек радо долазим. Одушевљен сам резултатима рада Дневног центра. Радује ме што ћу обићи и базен, који је у међувремену почео са радом. Модрича заслужује један такав објекат“, рекао је господин Фукс.

Након састанка у згради Општине делегација је обишла Дневни центар за дјецу са посебним потребама, Дјечије обданиште, Градски базен и Кафетерију, а сутра је планирана посјета Основној школи „Свети Сава“ у Врањаку, за чију је реконструкцију швајцарска Фондација такође издвојила значајна средства.

Господин Фукс ће присуствовати и активностима поводом обиљежавања 100 година модричког фудбала, које ће се организовати  у суботу, 25. марта.