Начелница Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, Бојана Курешевић,  учествовала је на Конференцији “ Повољно пословно окружење и повећање инвестиција“ коју је Привредна комора Републике Српске  организовала у оквиру регионалног програма сертификације градова и општина са повољним пословним окружењем „BFCSEE“.

Конференцији су  присуствовали предсједник Владе Републике Српске, Радован Вишковић, министри и представници Владе Српске, градоначелници, начелници, представници Привредне коморе, међународних организација, привредници.

Програм сертификације пословног привредног окружења у Југоисточној Европи је јединствен регионални програм за унапређење конкурентности локалних самоуправа.

С обзиром да општина Модрича има одговарајуће капацитете и да је стратешки опредијељења да унаприједи привредни амбијент, подстакне развој локалне економије и привуче инвестиције, ушла је у процес „BFCSEE“ сертификације који би требао бити реализован до краја године.

Циљ нам је да кроз провођење програма „BFCSEE“ сертификације подржимо активно учешће привреде у раду локалне управе, дефинишемо стратешке циљеве локалног економског развоја и заједничког рада на њиховом остварењу.