Начелник општине Јовица Радуловић, уприличио је данас, 22. фебруара 2023. године пријем за Недељка Божића из Модриче, припадника специјалне екипе оспособљене за помоћ у санирању штете од природних катастрофа Републичке управе цивилне заштите.

Храбра екипа од 30 чланова Цивилне заштите, међу којима је био и Недељко, учествовала је у акцији тражења и спашавања преживјелих, након разорног земљотреса који је недавно погодио Турску и Сирију.

Спасиоци из Српске једанаест дана су у Турској трагали за преживјелима, а успјели су спасити једанаестогодишњу  дјевојчицу испод рушевина у Кахраманмарашу, чија је комплетна породица настрадала.

Начелник се захвалио Недељку што је храбро, несебично и достојанствено представио Модричу и Републику Српску у веома тешкој ситуацији, уручио му захвалницу, те рекао: „Зажелио сам да оваквих и сличних немилих догађаја не буде у будућности, да Недељко и његов тим  имају што мање посла. Показали су током боравка у Турској да имамо обучене људе, који су спремни да одговоре на изазове каква је била ова природна катастрофа.“

Недељко се захвалио начелнику на подршци и пријему и изјавио: „Одрадили смо посао за који смо послани и колико је било у нашој моћи помогли народу Турске. Драго ми је што се нико од екипе није повриједио и што смо се живи и здрави вратили својим породицама. Моменти које смо тамо преживјели је тешко описати ријечима. Мијешале су се емоције, страх, жаљење. Најмање смо мислили о својим животима када смо спашавали дјевојчицу која је 152 сата провела под рушевинама. Гледали смо само да је не повриједимо приликом извлачења. Два метра од ње налазила се  мртва мајка.“