На основу акта Централне изборне комисије обавјештавају се политичке партије, чланови бирачких одбора, посматрачи, бирачи и сва друга лица заинтересована за изборни процес да је на веб страници ЦИК-а постављена веб апликација е-обука, online курс „Обука за рад у бирачком одбору“.

Курс је доступан на веб страници https://obuke.izbori.ba/.

Због лакшег сналажења и приступа курсу на веб страници креиран је банер са ознаком е-обуке. Кликом на слику ћете бити преусмјерени на почетну страницу е- обуке.

У горњем десном углу странице налази се линк на којем пише „Нисте пријаљени(пријава)“ након чега се отвара прозор за регистрацију полазника курса. На дну странице кликните на „Креирај нови налог“ након чега се отвара образац за унос неопходних података (корисничко име, лозинка, емаил адреса, име, презиме , мјесто) и кликнете дугме Креирај мој нови кориснички рачун. Након што попуните неопходна поља на обрасцу путем емаил-а добит ћете захтјев за потврду регистрације и кликом на линк у емаилу активирате ваш кориснички рачун. (корисничко име треба бити написано малим словима/комбинација слова и бројева).

 

НАПОМЕНА: Општина изборна комисија ће спровести обавезну обуку за именоване чланове и замјенике чланова бирачких одбора о чему ће исти бити лично обавијештени.

 

ОПШТИНСКА ИЗБОРНА КОМИСИЈА