Дан Борачке организације Републике Српске и Дан Првог српског устанка, 14. фебруар, у Модричи су обиљежени парастосом и полагањем вијенаца на централни Споменик погинулим борцима за Републику Српску. Обиљежавање је организовано у складу са мјерама и препорукама Штаба за ванредне ситуације.

Вијенце су положили представници  Општинске борачке организације и удружења проистеклих из Одбрамбено-отаџбинског рата, начелник општине Јовица Радуловић и предсједник Скупштине Небојша Кнежевић са сарадницима и представници Полицијске станице Модрича.

Предсједник Општинске борачке организације Жељко Терзић обратио се присутнима и говорио о значају празника.

„Данашњи празник за борце значи част јер смо учествовали у борби за очување вриједности српског народа на овим просторима и тиме стали у ред српских јунака који су кроз историју те вриједности његовали. Ово што данас обиљежавамо треба бити залог за будуће генерације да наставе чувати поменуте вриједности. Статус бораца није задовољавајући и треба покушати изнаћи могућности како би се он побољшао“, истакао је Жељко Терзић.

„Свим борцима Републике Српске честитам данашњи празник. На овом светом мјесту одали смо почаст онима који дадоше своје животе за стварање Републике Српске. Модрича је дала немјерљив допринос у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату. Представници политичког и друштвеног живота Републике Српске дужни су помагати породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде и борачка удружења. Општина Модрича сваке године у буџету издваја средства за наведене категорије“, рекао је начелник Радуловић.

Цвијеће је положену и у Спомен соби Општинске борачке организације.