Дан општине Модрича, Видовдан, грађани општине Модрича обиљежавају на свечан начин, светом литургијом, поетским часом и полагањем вијенаца.

Испред  Споменика борцима за Републику Српску постављена је спомен биста покојном генерал-пуковнику Војске Републике Српске Новици Симићу, који је управо на данашњи дан са истог мјеста у јеку Операције „Коридор“, из тек ослобођене Модриче, поручио да је Коридор за Југославију успостављен. Спомен бисту су открили син генерала Данијел Симић, начелник општине Јовица Радуловић и учесник Операције „Коридор“ Драган Савић.

Свештеници Српске православне цркве су након тога служили парастос, освештали бисту, а потом су положени  вијенци и цвијеће.

Вијенац је положила делегација коју су чинили начелник општине Модрича Јовица Радуловић, замјеник начелника Тамара Евђић,  предсједник и потпредсједник Скупштине општине Милутин Поповић и Боса Новаковић.  Цвијеће је положила породица генерала Симића, те

  представници удружења проистеклих из Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске, те представници општина Варварин и Шамац, институција Републике Српске, општинских јавних установа и предузећа, привредних субјеката, невладиних организација, политичких партија и удружења.

Присутнима се обратио начелник општине Јовица Радуловић, говорио о значају Видовдана за српски народ 1992. године и упутио грађанима честитку поводом Дана општине.

„Данас смо обиљежили 32 године од славне битке Пробој коридора и ослобађања Модриче. Овај Видовдан је другачији јер смо успјели реализовати идеју једне групе људи о постављању бисте генералу Новици Симићу. Заиста сам поносан на то, јер је на овај начин исказана захвалност генералу за све што је учинио, у име свих грађана Модриче. Са поносом можемо овдје данас да стојимо и поручимо да ћемо се увијек борити за највећи идеал, слободу, са жељом да увијек живимо у миру , поштујући једни друге, али поштујући и историју која је била крвава и славна“, истакао је начелник.

Данијел Симић се захвалио свима који су учествовали у постављању бисте, истакао да то много значи читавој породици, јер је то знак да генерал и његово дјело није заборављено.

Цвијеће је положено и на споменик борцима  Народноослободилачког рата  и Споменик солунским добровољцима у Градском парку.