Полагањем цвијеће, данас,  03. маја 2024. године обиљежен је дан када су прије 32 године почеле борбе за ослобођење Модриче.

На централни споменик борцима за Републику Српску  цвијеће су положили представници Удружења ветерана ВРС Модрича, Општинске борачке организације Модрича и општине Модрича.

Цвијеће је положено и на гроб борца Раденка Брадашевића, прве жртве протеклог Oдбрамбено-отаџбинског рата из Модриче.

Мајка Стоја истиче да је захвална свима који и после много година посјећују Раденков гроб и чувају га од заборава.

О значају данашњег датума и дешавањима из тог времена говорио је представник Општинског Удружења ветерана Вид Благојевић, који је истакао да је циљ обиљежавања његовање од заборава свих оних који су своје животе дали за Републику Српске. Сјећајући се 3. маја 1992. године наглашава да је тај дан био страшан и за Модричу и за њене житеље, те додаје да је период од 3. до 30. маја за становнике Модриче био један од најтежих периода у историји овог града, који је тада изгубио око 40 својих грађана.

Начелник Јовица Радуловић је у изјави новинарима нагласио да је овај дан опомена за све будуће генерације да се та времена никад не понове, али и не забораве, те да Модрича има обавезу да његује сјећање на погинуле борце и цивилне жртве рата.

На данашњи дан прије 30 година српски борци су деблокирали Модричу и из обруча спасили око 200 Срба, углавном жена и стараца. Тиме је и почела операција ослобађања града. Модрича је коначно ослобођена 28. јуна 1992. године у операцији Коридор.