У организацији општине Модрича, данас, 09. јануара 2023. године обиљежен је 31. рођендан Републике Српске. Испред Споменика борцима за Републику Српску приређен је поетски час, пригодним културно-умјетничким програмом.

 Свештеници Српске православне цркве служили су парастос погинулим борцима за Републику Српску, након чега су положени  вијенци и цвијеће.

Вијенац су положили начелник општине Модрича Јовица Радуловић, замјеник начелника општине Младен Милотић и потпредсједник Скупштине Боса Новаковић; након чега су по једну ружу положили: представници удружења проистеклих из Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске – Општинске борачке организације, Удружења ветерана и Удружења ратних заробљеника и логораша, те представници институција Републике Српске, општинских јавних установа и предузећа, привредних субјеката, невладиних организација, политичких партија и удружења.

Начелник општине  Јовица Радуловић,  обратио се присутнима, указао на значај данашњег празника, честитао Дан Репубике Српске и рекао: „Данас смо се сјетили стваралаца Републике Српске и свих који су животе уткали у њено стварање. Порука са овог скупа је порука саборности, да морамо чувати и бранити нашу Републику Српску, без обзира на подјеле, које морамо оставити по страни. Једини заједнички интерес мора бити слободна Република Српска, коју требамо такву  оставити будућим поколењима у аманет.“

Присутнима се обратио и предсједник Скупштине Општинске борачке организације Жељко Терзић, те изјавио: „Допринос Модриче у стварању Републике Српске је вишеструк. Поред пробоја Коридора, који се сматра једним од важнијих догађаја, ту је касније и одбрана тог простора. Данас имамо част и понос да представљамо Републику Српску, да уживамо у њеним благодетима, али и да преузмемо дужност и обавезу њеног чувања и јачања.“

Поводом Дана  Републике Српске Атлетско рекреативни клуб Модрича шесту годину заредом организовао је трку у дужини од 31 километра, под називом“ Модрича за здравију Српску“.