У организацији општине Модрича, 09. јануара 2021. године обиљежен је Дан Републике Српске. Обзиром на тренутну ситуацију изазвану вирусом корона обиљежавање је организовано у складу са мјерама и препорукама Штаба за ванредне ситуације. Испред Споменика борцима за Републику Српску свештеници Српске православне цркве служили су парастос погинулим борцима за Републику Српску, након чега су положени  вијенци и цвијеће.

Вијенце су положили начелник општине Модрича Јовица Радуловић и замјеник начелника општине Никола Савић; делегација Скупштине општине –  предсједник, потпредсједник и секретар Скупштине општине Велибор Цвијић, Небојша Кнежевић и Александра Ђурић, представници удружења проистеклих из Одбрамбено – отаџбинског рата Републике Српске – Општинске борачке организације, Удружења ветерана и Удружења ратних заробљеника и логораша, те представници институција Републике Српске, општинских јавних установа и предузећа, привредних субјеката, невладиних организација, политичких партија и удружења.

Поводом Дана  Републике Српске Јовица Радуловић,  начелник општине, обратио се присутнима, указао на значај данашњег празника, честитао Дан Репубике Српске и рекао: „Са данашњег скупа послали смо поруку да све будуће генерације треба да баштине све вриједности које су уткали наши преци, погинули борци и они који дадоше дијелове својих тијела за стварање Републике Српске. Представници друштвено – политичког живота такође треба да се свакодневно боре за Републику Српску и стварају услове да народ не одлази са ових подручја, да овдје остајe, рађа се и размножава.“

Присутнима се обратио и предсједник Скупштине Општинске борачке организације Жељко Терзић.

„Порука Борачке организације је да се Република Српска мора стално напредовати. Оно што је створено у рату морамо дограђивати, његовати значајне догађаје и преносити на млађе генерације“, рекао је Терзић.

Цвијеће је положено и у Спомен соби Општинске борачке организације.

Поводом двадесет девет година  Републике Српске Атлетско рекреативни клуб Модрича четврту годину заредом организовао је трку од 29 километара, под називом“ Модрича за здравију Српску“.

Вечерас, у 18.00 часова у центру града организоваће се дефиле аутомобила, бакљада и ватромет.