Свјетски дан планете Земље обиљежава се 22. априла, с  циљем подизања свијести о проблемима који се односе на глобално онечишћење животне средине, као и проналаска најбољих рјешења за њену заштиту. Тема Дана планете земље 2022. године је „Инвестирај у нашу планету“.

Тим поводом, а у циљу скретања пажње на значај очувања животне средине и ограничавање негативних посљедица људске активности по животну средину, Одјељење за инспекцијске послове и комуналну полицију општине Модрича,  организовало је данас,  4. маја 2022. године, акцију чишћења локације старог моста и дијела обале ријеке Босне између старог и новог моста.

Акцији су се одазвали грађани, јавне установе, привредни субјекти, удружења и ученици еколошке секције СШЦ „Јован Цвијић“ и дали свој допринос очувању животне средине.

Начелник општине Јовица Радуловић се захвалио свим учесницима акције, те изјавио:„У стратегији развоја општине Модрича смо зацртали да  стари  мост поново активирамо, јер је он повезница са сусједном општином Вукосавље, са чијим руководством имамо заједничке планове. План је да се у сарадњи са ЈП Путевима РС ова дионица у наредном периоду поново пусти у промет.“

„Нажалост, против несавјесних грађана једино репресивним мјерама можемо стати у крај. Већ за наредну сједницу Скупштине општине биће припремљена Измјена Одлуке о комуналном реду гдје ће на све битне локације на подручју општине Модрича које су препознате као дивље депоније бити постављене камере“, истакао је начелник.