Служењем свете литургије, парастосом, полагањем цвијећа на споменик борцима погинулим у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату и ломљењем славског колача, Општинска борачка организација Модрича, обиљежила је данас, 08. новембра 2021.године, крсну славу – Митровдан.

Цвијеће су  положили представници Борачке организације и начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима.

Након полагања цвијећа услиједило је ломљење славског колача у Светосавском дому. Колач су преломили начелник општине Јовица Радуловић и предсједник Општинске борачке организације Жељко Терзић.

„Данас се сјећамо свих који су дали најсветије за стварање Републике Српске. Ми као Општинска управа ћемо у буџету за наредну годину планирати средства како би побољшали ситуацију свих борачких популација. Такође, наредне године ћемо покушати да  у договору са надлежним министарством распишемо јавни позив за стамбено збрињавање ове популације, уз који ћемо на располагање ставити и стамбени фонд општине Модрича“, рекао је начелник Радуловић.

 „Оно што је на данашњи празник потребно посебно истаћи је да су борци убијеђени у очување традиција борбе којом смо створили Републику Српску. То се осјети у њиховој жељи да допринесу у раду Борачке организације. Можемо рећи да се положај бораца из године у годину побољшава, како у материјалном погледу, тако и у погледу очувања традиција. Надам се да ће до сљедеће године бити још позитивних помака“, истакао је Терзић.