Школска слава – Свети Сава, обиљежена је данас, 27. јануара, у  основним  школама „Свети Сава“ и „Сутјеска“.

Прослави су присуствовала замјеница начелника општине Тамара Евђић са сарадницима, свештеници Српске православне цркве,  руководство и просвјетни радници школе.

Свети оци  Српске православне цркве са подручја општине Модрича освештали су славски колач, те  у име православне цркве честитали  присутнима славу, зажељели  много среће, радости, здравља и благостања.

Ученици школе приредили су пригодан програм у част Светог Саве, чије је  име исписано златним словима у историји нашег народа. Покољења га помињу с љубављу, поштовањем и захвалношћу.

Присутнима су се као домаћини обратили директори школе Митар Кршић и Зорица Васиљевић, као и замјеница Евђић.

„Наша школа с поносом носи име Светог Саве и трудимо се да слиједимо пут, који је он утабао својим радом“, рекао је Кршић.

Данас је прелијепа прилика да на овакав начин прослављамо нашег великог  светитеља, једну надвременску личност која надживљава све вијекове, која је путоказ и водиља нашем народу“, изјавила је директорка Зорица Васиљевић.

„Колико год учили и знали ко је Свети Сава, увијек је важно да истакнемо да је он био светитељ Божији, који је својим начином живота и својим дјелима сам себе учинио светим. Данашњи празник је прилика да се осврнемо на његово животно дјело, којуе се заснива на улагању у образовање, у младе људе, а што је одувијек било и биће једини прави пут ка бољем и напреднијем друштву и бољем сутра за све нас. Поштујмо и његујмо Светосавље, јер ћемо једино тако доказати да смо достојни наше прошлости, садашњости и будућности“, истакла је замјеница начелника.