У организацији Атлетско – рекреативног клуба Модрича и под покровитељством општине Модрича и Рафинерије уља Модрича, синоћ, 29. јуна  одржана ј е6. Улична трка „Модрича 2024“. Учешће је узело преко 250 такмичара из Републике Српске и БиХ, Србије, Хрватске, Русије, САД и Чешке Републике.

Старт и циљ трке био је на Тргу др Милан Јелић. Трку је званично отворио Јовица Радуловић наченик општине Модрича, те је по завршетку трке уручио пехаре, медаље и новчане награде најбољим такмичарима.

У конкуренцији сениора на стази дугој 10 километара пехар је освојио Жарко Јовановић, истрчавши маратон за свега 34.41 минута. Други је био Анте Живковић, а трећи Срето Крстић.

У конкуренцији жена на 10 километара најбоља је била Слађана Стаменковић истрчавши маратон за 38.38 минута. Друго мјесто припало је Марији Врајић, док је трећа била Сњежана Писарић.

Најбржи модричанин био је Жарко Јовановић, а најбржа модричанка Данијела Млинаревић.

На стази дугој 5 км најбољи је био Ђорђе Ћерић стигавши на циљ за свега 18.44 минута, други је био Мато Мићановић и трећи Бошко Божић.

У конкуренцији жена најбоља је била Санела Савић. Друго мјесто освојила је Марија Суботић и треће мјесто припало је Санди Скендерија.

Трци сениора претходила је Тропиц дјечија трка гдје је учешће узело преко 300 модричких малишана.

Након завршетка трке учесници и гледаоци уживали су у поп рок концерту бенда “Grove Street” у организацији Туристичке организације Модрича.