Поводом обиљежавања Видовдана, Дана општине, организована је додјела признања  најбољим у спорту Модриче за 2021. годину, у Плавој сали Српског културног центра.

Комисија за избор спортског клуба и спортисте године имала је тежак задатак да одабере најбоље међу најбољима. Заслужена признања награђенима,  уручио је начелник општине Јовица Радуловић, честитао им на постигнутим резултатима, те пожелио много среће, здравља и добрих резултата у наредном периоду.

„Поносан сам на вечерашњи догађај. Не треба заборавити да је 2021. годину такође обиљежила пандемија вируса корона, те се остварени спортски резултати посебно вреднују, обзиром на околности у којима су постигнути. Општина Модрича је претходне године уложила много у спорт, а у текућој години улагања ће бити и већа.

За најбољег спортисту Модриче у 2021. години изабран је млади каратиста Срђан Јовановић, члан Карате клуба „Шампион“.  У богатој спортској каријери  освојио је преко 150 медаља на домаћим и међународним такмичењима, од којих 12 медаља у 2021. Након запажених наступа добио је позив за репрезентативни наступ у Репрезентацији БиХ U21, гдје је на Балканском првенству у Ријеци освојио 1. мјесто са екипом БиХ.

Најуспјешнија спортисткиња у прошлој години је Анастасија Грбић. Члан је Ђиу-ђица клуб „Ипон“ Модрича пуних 12 година. Претходних година освојила је злато на Балканском првенству на Кипру и у Бања Луци, као и бронзу на Свјетском купу у Букурешту и Подгорици. Остварила је и бројне резултате у години која иза нас, прво мјесто U 18 – 63 кг, прво мјесто U 21-63кг и пехар за најбољу такмичарку у Источном Сарајеву на Међународном турниру.

Најбољи клуб за 2021. годину је Одбојкашки клуб „Модрича – Новопром“. У сезони 21/22  клуб се такмичио у првој лиги РС у мушкој конкуренцији у којој је доминантно у свих 20 утакмица регуларног дијела првенства и Плеј офа остварио максималне побједе са само једним изгубљеним сетом и на тај начин обезбиједио учешће у Премијер лиги БиХ у сљедећој сезони. Клуб је такође остварио учешће у свим такмичењима млађих категорија и остварио запажене резултате.

Најбољи тренер у претходној години је Никола Живковића из Клуба борилачких спортова Модрича, који је био спријечен да присуствује манифестацији, те је признање примио представник Клуба Стивен Даничић.

Горан Јовићевић проглашен је за најбољег спортског радника у 2021. години. Горан је потпредсједник ОК “Модрича-Новопром” и члан је Управног одбора клуба.

Признање за најперспективнијег спортисту добио је  Немања Боројевић из Кошаркашког клуба Модрича, док је за најперспективнију спортисткињу проглашена Јован Стевић, члан ОК „Модрича- Новопром“.

Плакета за посебан допринос развоју спорта у Модричи,  додијељена је тренеру Кошаркашког клуба Модрича Драшку Бауку.

У наставку вечери одржана је промоција књиге „100 година фудбала на подручју општине Модрича “, аутора Анђелка Старчевића. Приказана је видео презентација фотографија које су објављене у књизи.  Анђелко Старчевић је посљедње три године интезивно радио на књизи о модричком фудбалу, коју је издао Српски културни центар, а штампана је у 300 примјерака. О књизи су говорили Марко Раулић, Смаил  Салкић Хека, Миленко Поповић и аутор Анђелко Старчевић.