Поводом обиљежавања Видовдана, Дана општине, организована је додјела признања  најбољим у спорту Модриче за 2023. годину, у Кино сали Српског културног центра.

Комисија за избор спортског клуба и спортисте године имала је тежак задатак да одабере најбоље међу најбољима. Заслужена признања награђенима,  уручили су  начелник општине Јовица Радуловић и Анђелко Старчевић.

Начелник је честитао свима на  постигнутим резултатима,  пожелио много среће, здравља и добрих резултата у наредном периоду, те поручио да ће општинска управа наставити да подржава и улаже у модрички спорт.

За најбољег спортисту Модриче у 2023. години изабран је Невен Стојановић, Кик бокс клуб „Гвардија“.  У претходној години остварио је фантастичан резултат,  освојио је европски куп у Загребу као дебитант у сениорској конкуренцији, затим је постао првак БиХ до 75кг. У априлу 2023. на другом дијелу евроспког купа за клубове освојио је злато и понавља успјех из Загреба. Средином октобра на балканском купу одржаном у Тешњу, освојио је још једно залато у истој категорији и добио позив у сениорску репрезентацију за наступ на свјетском првенству.

Најбољи тренер у претходној години је Драган Благојевић, из Одбојкашког клуба „Модрича-Новопром“, док је Новак Илић најбољи спортски радник.

Кошаркашки клуб „Модрича“ заслужено је проглашен најбољим спортским колективом у години иза нас.

За најперспективнијег спортисту и спортисткињу изабрани су Игора Евђића из Кошаркашког клуба „Модрича“ и Самра Џафић из Карате клуба „КБС Модрича“.

Плакета за посебан допринос развоју спорта у Модричи, одлуком комисије ове године додијељена је Николи Мишићу, члану Фудбалског клуба „ Скугрић“ .

Уручене су и захвалнице за  несебични допринос спорту, те учешћима у спортским активностима и такмичењима Неди Јанковићу, Драгану Герићу, Драгану Ђурићу, Драгану Јоловићу, Катарарини Максимовић, Марији Старчевић, Милени Божић и  Марију Којићу.