Представници Општине Модрича учествовали су на тренингу о Европском превенцијском курикулуму (EUPC), одржаном 22. и 23. 11. 2023. године у Брчком који су водили Амир Хасановић, извршни директор и Андреа Мијатовић, замјеница извршног директора Удружење за превенцију овисности НАРКО-НЕ из Сарајева.

Учесници и учеснице тренинга били су представници установа и организација који директно раде на питањима превенције овисности или имају улогу у креирању и провођењу превентивних програма. Иако је свима њима тематика тренинга била позната, оно што је већина истакла јесте да им је садржај који се обрађивао на тренингу био доста нов, а посебно их је изненадила чињеница колико погрешних приступа и метода су заправо примјењивали у свом раду.

EUPC обуке обухватају најновија сазнања у области превенције, која су доказана као учинковита, а самоанализа учесника о томе шта они добро раде а шта не, је први корак ка бољим промјенама.

Учесници и учеснице су још више освијестили колико је рад на превенцији заправо кључан, а након овог тренинга ће засигурно наставити анализирати свој рад и методе у области превенције овисности те настојати практично примијенити стечено знање у циљу остварења позитивних резултата у својој локалној заједници.