Prezentacija projekta razvoja navodnjavanja na lokalitetu  k.o. Garevac (lokalitet “Jabuka“) i k.o. Dobrinja (lokalitet “Pašinac“), održana je danas, 7. juna, u zgradi opštine Modriča.  Projekti se finansiraju sredstvima opštine Modriča i Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske.

Prezentaciji su prisustvovali zainteresovani poljoprivredni proizvođači, predstavnici Ministarstva, opštine Modriča i Instituta za građevinarstvo „IG“ projekat doo Banja Luka. Prisutne je pozdravila načelnica Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Bojana Kurešević i istakla da smo svjedoci uticaja globalnog zagrijavanja i ubrzanog rasta prosječne godišnje temperature, a da i dalje nemamo dovoljno razvijenu svijest o potrebama naših poljoprivrednih proizvođača za vodom. Zbog toga je opština Modriča pokrenula projekat navodnjavanja poljoprivrednih površina i izgradnje sistema za navodnjavanje sa ciljem proširenja na ostala područja opštine.

Opština Modriča je prepoznala vrijednost projekta kako bi se poljoprivrednim proizvođačima obezbijedilo kontinuirano snadbijevanje vodom poljoprivrednih kultura tokom cijelog perioda rasta i razvoja.