Скупштина Одбојкашког клуба “Модрича – Новопром“, одржана је 25. маја 2022. године у Плавој сали Српског културног центра.

На сједници су усвојене  измјене и допуне Статута, Извјештај о раду, Финансијски извјуештај за 2021. годину, те именовани нови чланови Скупштине и Управног одбора.

Управа је у мају прошле године преузела клуб у веома тешком материјално-финансијском и организационом стању. Напорним радом и залагањем чланова управе, тренера, одбојкаша и одбојкашица за кратко вријеме клуб је консолидован. У извјештајном периоду урађено је много на организацији рада клуба. Обезбијеђен је довољан број термина за тренинге, израђени нови правилници, набављена нова опрема за играче, инасталирано озвучење и камере, те знатно повећан број нових чланова клуба. Посебан задатак управе и тренера је педагошки приступ  раду са млађим категоријама. Финансијско стање је такође стабилно.

„План је да у наредној сезони будемо међу прве три или четири екипе у Премијер лиги.  Поставили смо циљ да у наредне три године постанемо прваци Босне и Херцеговине. Када је у питању женска сениорска екипа план је да наредне такмичарске сезоне уђемо у Прву лигу Републике Српске“, истакао је Новак Илић, предсједник Клуба.

Управа клуба се захвалила спонзорима који су знатно помогли функционисање клуба, а посебну захвалност су упутили начелнику општине Јовици Радуловићу за велику помоћ и подршку у раду.

„Редовним одржавањем управних и надзорних одбора, те радом са тренерима и одбојкашима постигли смо заиста задовољавајуће функционисање Клуба“, рекао је Срђан Јовановић, предсједник Скупштине Клуба.

Све наведено је допринијело остваривању одличних такмичарских  резултата. Сениорска екипа одбојкаша успјела је  да освоји девету титулу првака Републике Српске, а самим тим су се вратили у Премијер лигу БиХ. Поводом фантастичног резултата, након одржане сједнице организовано је дружење коме су присуствовали руководство, тренери и чланови Клуба, те бројни спонзори.

„Амбиције за сљедећу сезону су велике. Очекујемо да ћемо играти важну улогу у Премијер лиги“, истакао је Бранко Брестовац, играч и тренер ОК „Модрича-Новопром“.