У Модричи је данас, 9. новембра, одржана ванредна сједница Скупштина општине, на захтјев Општинског одбора Српске демократске странке. Тема сједнице била је актуелна безбједоносна ситуација на подручју општине Модрича. Због догађаја који су се на подручју општине Модрича догодили 31. октобра, а који су узнемирили јавност одржана је ванредна сједница. Сједници су присуствовали и начелник Полицијске управе Добој и командир Полицијске станице Модрича, који су извијестили присутне о спорном догађају.

Након више од два сата дискусије о актуелној безбједоносној ситуацији донесени су и одређени усаглашени закључци, које је у име Колегијума Скупштине изнио начелник општине Јовица Радуловић, а који гласе:

  1. Скупштина општине Модрича констатује да је догађај од 31.10.2023. године, који се десио у центру Модриче, у значајној мјери узнемирио становништво, као и ширу јавност, a та узнемиреност je посебно добијала на интензитету због изостанка благовременог саопштења надлежних институција о овом догађају.
  2. Скупштина општине Модрича сматра да je безбједносна ситуација на подручју општине Модрича већ дужи период, значајно нарушена, те тражи од свих надлежних органа и институција предузимање хитних мјера и активности из својих надлежности, са циљем побољшања постојећег стања.
  3. Скупштина општине Модрича задужује начелника општине и општинску управу да припреми и овој скупштини предложи на усвајање, нову Одлуку о радном времену угоститељских објеката на подручју општине Модрича, којом ће предложити одредбе о скраћењу радног времена угоститељских објеката као и законске могућности њиховог затварања.
  4. Скупштина општине Модрича изражава разумијевање за све већу забринутост грађана због сумње на значајну појаву наркотика и наркотичких средстава на подручју општине Модрича, постојања група и појединаца који се баве тим радњама, те тражи од Министарства унутрашњих послова Републике Српске да материјално-технички и кадровски опреми и оспособи Полицијску станицу Модрича, како би иста могла да одговори свим безбједносним изазовима.