Петнаеста по реду манифестација „Традиција и ја“, организована је данас, 17. новембра, на платоу испред Српског културног центра. У оквиру манифестације одржани су и девети „Гастро сусрети“.

Добродошлицу присутнима  пожелио  је начелник општине Јовица Радуловић и званично отворио сајам.

„Ово је посебна манифестација, на којој учествују излагачи из више околних градова, представљају  своје производе и размјењују искуства. Посјетиоци имају прилику видјети заиста разноврсну понуду“, истакао је начелник.

Основни циљ манифестације је подизање старих заната из заборава и преношење на млађе генерације,  стварање етнолошког туристичког производа и повезивање израђивача рукотворина са потенцијалним тржиштем, те представљање традиционалне и савремене гастро понуде.

Изложба је продајног карактера, гдје се могу  видјети ручно израђени производи од вуне, стакла, конца, прућа, дрвета и другог. Учешће на сајму узело је  око 40 излагача из  Модриче, Прњавора, Вукосавља, Брода, Теслића и Петрова.

Директор Туристичке организације Модрича Дејан Лазаревић је истакао да ће се у склопу манифестације организовати презентација документарног филма о истраживању природног и културно-историјског наслеђа локалитета Дуга Њива на Требави, те да је постављен информативно –  едукативни штанд о јестивим и нејестивим гљивама и шумским плодовима општине Модрича, а додатне информације присутнима је дао миколог Раде Гашић.

Организатори културно-умјетничке  манифестације су Туристичка организација „Модрича“ и  општина Модрича.

Догађај су својим наступом увеличали ученици Средњошколског центра „Јован Цвијић“.