Свечаним пресјецањем траке и молитвеним благословом, уз Сајам „Срце Посавине“ и наступ Културно умјетничког друштва „Фра Иво Шимић“ из Балеговца, званично је отворен Културни центар у Мјесној заједници Кладари Доњи. Обновљени простор некадашње сале основне школе на употребу мјештанима предали су вођа пројекта Франциско Брдарић и начелник општине Модрича Јовица Радуловић.

Брдарић је обраћајући се великом броју окупљених мјештана и гостију изразио захвалност свима који су новчаним средствима и личним радом подржали пројекат, те начелнику Радуловићу и општини Модрича. „За реализацију пројекта потребно је око 250.000 КМ, али ми смо са великим еланом за свега 100 дана успјели да објекат приведемо намјени и добијемо први Културни центрар у историји нашег села. Имали смо велику подршку мјештана, који су прикупили око 32.000 КМ, Федералног министарства расељених особа и избјеглица, али и општине Модрича и начелника Радуловића“, истакао је он.

„Ријеч је о реализацији идеје мјештана Кладара Доњих и оних који желе да се врате у ову Мјесну заједницу. Опредјељење кабинета начелника је да помогнемо у свим мјесним заједницама, због чега смо са Скупштином општине одобрили захтјев мјештана Доњих Кладара да се уступи простор у општинском власништву за ову намјену. Ријеч је о захтјевном пројекту, који ће се реализовати у етапама, али смо заједничким активностима мјештана, општине и виших нивоа власти показали како се брзо и ефикасно дјелује“, рекао је начелник Јовица Радуловић и додао да се реализација пројекта води веома транспарентно, због чега је велики одзив мјештана.

Предвиђено је да у Културном центру буду смјештене просторије Мјесне заједнице, библиотеке и читаонице, као и опремање едукацијског и амбулантног простора.