Svečanim presjecanjem trake i molitvenim blagoslovom, uz Sajam „Srce Posavine“ i nastup Kulturno umjetničkog društva „Fra Ivo Šimić“ iz Balegovca, zvanično je otvoren Kulturni centar u Mjesnoj zajednici Kladari Donji. Obnovljeni prostor nekadašnje sale osnovne škole na upotrebu mještanima predali su vođa projekta Francisko Brdarić i načelnik opštine Modriča Jovica Radulović.

Brdarić je obraćajući se velikom broju okupljenih mještana i gostiju izrazio zahvalnost svima koji su novčanim sredstvima i ličnim radom podržali projekat, te načelniku Raduloviću i opštini Modriča. „Za realizaciju projekta potrebno je oko 250.000 KM, ali mi smo sa velikim elanom za svega 100 dana uspjeli da objekat privedemo namjeni i dobijemo prvi Kulturni centrar u istoriji našeg sela. Imali smo veliku podršku mještana, koji su prikupili oko 32.000 KM, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, ali i opštine Modriča i načelnika Radulovića“, istakao je on.

„Riječ je o realizaciji ideje mještana Kladara Donjih i onih koji žele da se vrate u ovu Mjesnu zajednicu. Opredjeljenje kabineta načelnika je da pomognemo u svim mjesnim zajednicama, zbog čega smo sa Skupštinom opštine odobrili zahtjev mještana Donjih Kladara da se ustupi prostor u opštinskom vlasništvu za ovu namjenu. Riječ je o zahtjevnom projektu, koji će se realizovati u etapama, ali smo zajedničkim aktivnostima mještana, opštine i viših nivoa vlasti pokazali kako se brzo i efikasno djeluje“, rekao je načelnik Jovica Radulović i dodao da se realizacija projekta vodi veoma transparentno, zbog čega je veliki odziv mještana.

Predviđeno je da u Kulturnom centru budu smještene prostorije Mjesne zajednice, biblioteke i čitaonice, kao i opremanje edukacijskog i ambulantnog prostora.