Тринаеста сједница Омладинског парламента општине Модрича одржана је данас, 17.  маја  2022. године у Плавој сали Српског културног центра.

Сједници су присуствовали начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима и руководство СШЦ „Јован Цвијић“. На почетку сједнице присутне је поздравио начелник Радуловић,  похвалио досадашњи рад Омладинског парламентра, те пожелио много успјеха у будућем раду.

Комисија Омладинског парламента Модрича донијела је Одлуку о одабраним малим пројектима за финансирање из општинског буџета у 2022. години, а то су: Квиз знања „Слагалица“ и турнир у малом фудбалу и кошарци, укупне вриједности 2 000 КМ.

За финансирање великог пројекта из општинског буџета предложена су четири пројекта: „Лаптопи  за кабинет информатике“, „Телевизори за учионице“, „Намјештај и декорације за школски хол“ и „Образовни софтвер и рачунарски сервер“. Већином гласова одабран је пројекат „Образовни софтвер и рачунарски сервер“, вриједности 4.960,05 КМ, који ће значајно побољшати наставни процес у одјељењима за CNC оператере. Општина Модрича је донијела одлуку да ове године финансирају два велика пројекта, тако да ће се реализовати и пројекат „Лаптопи  за кабинет информатике“ , вриједности 4.893,00 КМ, за набавку седам нових рачунара.

 У оквиру тачке „Актуелни час“ делегати су постављали начелнику општине разна питања која се тичу наше локалне заједнице, на која је радо одговорио.

Предходних година одобрена су и реализовано је 48 пројеката за младе у СШЦ „Јован Цвијић“, за које је из буџета Општине издвојено око 100.000,00 КМ.