Поводом обиљежавања 9. јануара – Дана Републике Српске, данас 8. јануара 2022. године, на  градском гробљу у Модричи положено је цвијеће на  гроб покојног предсједника Републике Српске др Милана Јелића.

Цвијеће су положили: супруга Милица и син Петар, изасланиk предсједнице Републике Српске; министри у Влади РС Антон Касиповић и Петар Ђокић, министар у савјету министара Бих Војин Митровић, представници Народне скупштине, градоначелници и предсједници Скупштине Дервенте и Бијељине, начелник општине Модрича Јовица Радуловић и потпредједник Скупштине Боса Новаковић, представници удружења проистеклих из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата, родбина и пријатељи.

„Захвалио бих се свима који су дошли да данас одамо пошту мом покојном оцу. Сви знамо шта је све урадио за Модричу и Републику Српску и драго ми је да се те ствари не заборављају“, рекао је Петар Јелић.

„Обиљежавање тридесет година постојања Републике Српске је најбоља прилика да се искаже поштовање и захвалност свима који су дали допринос у њеном развоју и очувању, а то је свакако био покојни Милан Јелић. Републику Српску морамо чувати и његовати. То је дужност и обавеза докле год постоји српски народ на овим просторима“, истакао је изасланик предсједнице Републике Српске Слободан Жупљанин.

„Република Српска корача својих првих тридесет година. На путу њеног стварања је уткан пут  и животно дјело покојног Милана Јелића. Сваке године га се на овај дан сјећамо, а тиме показујемо колико поштујемо Републику Српску и оне који су је стварали и градили“, изјавио је министар Ђокић.

„Традиционално, поводом  дана Републике Српске одали смо пошту прерано преминулом предсједнику Републике Српске, положили цвијеће сјећајући се тог трагичног страдања, а истовремено обиљежавамо и тридесет година постојања Републике Српске. Сјећамо се свих који су своје животе уткали у Републику Српску, а и оних који су својим заслугама допринијели њеном развоју“, рекао је начелник Јовица Радуловић.