Амбасадор Јапана у БиХ Makoto Ito, боравио је данас, 4. маја у посјети ЈЗУ Дом здравља у Модричи.

Овом приликом амбасадор је пратњи руководства Дома здравља и општине Модрича обишао просторије установе и увјерио се да се опрема која је донирана 2020. године користи на прави начин и на добробит свих грађана Модриче.

Влада Јапана донирала је санитетско возило, ултразвучни апарат, спирометар и два дефрибилатора, укупне вриједности 72.700,00 Еура.

Ово није прва подршка нашој локалној заједници. Сарадња постоји још од 1996. године када је  у Дом здравља стигла значајна опрема, те поново 1998. године, а 2007. године Влада Јапана је финансирала изградњу новог моста на ријеци Босни, који је и назван „Јапански мост“.

Амбасадор је изразио задовољство што је донирана опрема допринијела побољшању квалитета пружања здравствених  услуга грађанима, те истакао да ће се и у будућем периоду наставити пружање подршке општинама у БиХ и Републици Српској, с циљем побољшања социјално – економских услова.

Начелник Радуловић се захвалио амбасадору на посјети, као и на значајној  опреми за нашу локалну заједницу и њене грађане, те да се нада да ће и будући пројекти који буду упућени према Влади Јапана наићи на разумијевање и подршку.

У име Дома здравља и запослених у установи,  велику захвалност амбасадору исказала је и директорка Дома здравља Александра Божић, која је рекла да је пристигла опрема дошла у право вријеме, јер су постојећи апарати већ били дотрајали.