Начелник општине Јовица Радуловић са сарадницима, примио је данас, 23. јануара, у радну посјету амбасадора Словачке амбасаде у БиХ, Његову Екселенцију Романа Хлобена  и његовог замјеника Патрика Турошика.

Разговарано је о разним темама од интереса за грађане општине Модрича, јавним позивима који ће се  у наредном периоду расписивати у сарадњи са амбасадом Словачке и другим институцијма Европске уније, те конзуларних представништва земаља који дјелују на простору Републике Српске и БиХ.

Након састанка у згради општине делегација је посјетила Основну школу „Свети Сава“, гдје су  у оквиру пројекта „Education belongs to me too“ („Образовање припада и мени“) опремљене тоалетне просторије за особе смањених физичких способности, за који је Општина Модрича аплицирала преко Словачке амбасаде.

Циљ пројекта, који је финансирала Словачка агенција за међународну развојну сарадњу (SAIDC) је олакшање боравка особа смањених физичких способности у школи, те одржавање њихове функционалне покретљивости .

Начелник Радуловић и директор школе Митар Кршић су се захвалили амбасадору на посјети и помоћи у реализацији пројекта, док се амбасадор захвалио на гостопримству и истакао да ће се сарадња сигурно наставити и у будућем периоду.