Начелник општине Јовица Радуловић, примио је данас у радну посјету  Исидору Граорац, предсједницу  Организације породица  заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Републике Српске и Весну Никић  представницу  општинске  Организације.

Разговарало се о сарадњи локалних заједница са организацијом  која се и након тридесет година  бави овим изузетно сложеним хуманитарним питањем.

Исидора Граорац је рекла да је ово једна у низу посјета локалним заједницама са циљем да се јавност подсјети и упозна са свим оним што ова организација ради, о активностим у протеклом периоду, као и плановима за наредни период.

 „Разговарали смо и о запошљавању дјеце погинулих и несталих бораца, обиљежавању значајних датума проистеклих из претходног Одбрамбено-отаџбинског рата. Важно је да се дјеца и потомци информишу о дешавањима у протеклом рату, да нам се такво зло више никада не понови. Општина Модрича је специфична, јер су се овдје одиграле веома значајне битке. Наравно, дотакли смо се и питања помоћи у раду нашој општинској Организацији“, истакла је Граорац.

Граорац је додала да Република Српска трага за још 1646 лица.

„Ми већ дужи период сарађујемо са Удружењем, имамо коректну сарадњу, пружамо им помоћ у активностима, а то ће се наравно  наставити и у будућем периоду. У Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту запослено је више службеника који су из категорије породица погинулих бораца и РВИ“, рекао је Јован Мишић, начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту и опште послове.