Начелник општине Јовица Радуловић, потписао је данас, 11. маја 2022. године уговор о додјели ђачке стипендије са Елвисом Мехмедовић, припадницом ромске популације, која похађа други разред Економске школе СШЦ „Јован Цвијић“ у Модричи.

Начелник је почетком мјесеца донио Одлуку о стипендирању ученика националних мањина, који  одлуче да се школују у нашем средњошколском центру или високошколским установама. Елвиса је прва потписница уговора из наведене популације, којој ће се исплаћивати стипендија у мјесечном износу од 150 КМ, а која ће у наредној школској години бити увећана, што је регулисано донешеном Одлуком.

Начелник Радуловић је истакао да је поносан  што је општину Модрича придружио малом броју општина које су се одлучиле за стипендирање ученика који долазе из реда националних мањина.

„Када смо обиљежавали Међународни дан Рома упознао сам Елвису и обећао јој да ће Општина донијети овакву Одлуку. Надам се да ће јој ова помоћ добро доћи, као и њеној породици у опремању за нову школску годину. Вјерујем да је ово добра порука свим припадницима националних мањина за наставак школовања“, рекао је начелник.

Елвиса, као и њена мајка Мејра су се искрено захвалиле начелнику на додијељеној стипендији, која ће према њиховим ријечима знатно унаприједити квалитет њеног даљег образовања.

Подршка образовању Рома је од суштинског значаја у борби против сиромаштва, за интегрисање Рома у образовни систем, те је посебно важна изградња свијести о неопходности и важности образовања.