У згради општине Модрича, 5. јануара 2023. године организовано је потписивање уговора о стипендирању нових студената којима је стипендија додијељена за академску 2022/2023. годину.

Начелник општине Јовица Радуловић поздравио је присутне, пожелио  студентима пуно среће у будућем школовању и животу,  те да са својим стеченим знањима по завршетку студија допринесу развоју наше локалне заједнице и Републике Српске.

Општина Модрича ће у академској 2022/23 години стипендирати 148 студената , од чега су 85 студената из ранијих година и 63 нова студента.

У сарадњи са правним и привредним субјектима са подручја наше општине утврђена су  дефицитарна занимања, а то су професор физике, математике, стручних предмета машинске струке (Машински факултет), стручних предмета електро струке (Електротехнички факултет) и професор њемачког језика и књижевности. Наведена занимања су по Конкурсу бодована са додатних 30 бодова. Право за додатно бодовање на основу дефицитарног занимања остварило је осам студената.

Студентима општине Модрича од ове године  исплаћују се стипендије у мјесечном износу од 150 КМ, умјесто досадашњих 100 КМ, с тим да се за 30 % увећава студентима који су у претходној години студија положили све испите и постигли успјех 8,00 и више, те ће њихова стипендија износити 195 КМ.

У 2023. години за стипендирање студената из буџета општине Модрича планирано је издвајање у висини од 282.000,00 КМ.

„Општина Модрича води рачуна о родитељима који имају студенте, те су увећани износи основних стипендија“, рекао је начелник.

Синиша Малиновић, студент друге године Машинског факултета у Новом Саду и Александра Јеремић, студент друге године Грађевинског факултета у Бања Луци су истакли да им додијељена  стипендија представља велику мотивацију у даљем школовању, а уједно и значајну финансијску помоћ, те се захвалили начелнику Радуловићу и општинској управи, јер су  препознали њихов рад и залагање и омогућили им стипендије.