У згради општине Модрича, 4. јануара 2022. године организовано је потписивање уговора о стипендирању нових студената којима је стипендија додијељена за академску 2021/2022. годину.

Замјеник начелника општине Младен Милотић поздравио је присутне, пожелио  студентима пуно среће у будућем школовању и животу,  те истакао да је данашњи дан један од значајнијих за локалну заједницу.

„Ми смо ове године измијенили критеријуме о додјели стипендија, тако да дјеца из породица са четворо и више дјеце и вуковци стичу право на стипендију од прве године студија. Задовољни смо што стипендирамо ову омладину, али би били још задовољнији када би се они по завршетку студија вратили у Модричу, те овдје засновали радни однос и породицу“, рекао је замјеник начелника.

Општина Модрича ће у академској 2021/22 години стипендирати 140 студената , од чега су 92 студената из ранијих година и 48 нових студената.

У сарадњи са привредницима са подручја наше општине утврђена су  дефицитарна занимања, а то су студиј машинства , студиј електротехнике и студиј њемачког језика. Наведена занимања су по Конкурсу бодована са додатних 30 бодова. Право за додатно бодовање на основу дефицитарног занимања остварило је осам студената.

У име студената присутнима се обратио и захвалио на додијељеној стипендији Миленко Савић, студент прве године Машинског факултета у Новом Саду. „За мене ова стипендија представља велику мотивацију у даљем школовању а уједно и значајну финансијску појмоћ. Захвалио бих се начелнику Радуловићу и Општинској управи што су препознали наш рад и залагање, те нам омогућили стипендије“, изјавио је Савић.

„Захвалила бих се општини Модрича на челу са Начелником на подршци и додијељеној стипендији. Стипендија за нас значи много у финансијском смислу али и као мотивација да наставимо остваривати резултате“, рекла је Жељка Видовић, студент друге године Њемачког језика и књижевности у Бања Луци.

Студентима општине Модрича  исплаћују се стипендије у мјесечном износу од 100 КМ, с тим да се за 30 % увећава студентима који су у претходној години студија положили све испите и постигли успјех 8,00 и више, те износи 130 КМ.

У 2022. години за стипендирање студената из буџета општине Модрича планирано је издвајање у висини од 190.000,00 КМ.