Поводом обиљежавања Дана општине, Видовдана, начелник општине Јовица Радуловић уприличио је  данас, 25. јуна 2024. године, пријем мајки које су у претходној години родиле треће или наредно дијете.

У 2023. години рођене су 53  бебе. Педесет једна мајка је родила треће или наредно дијете, а двије су родиле близанце. Једна беба је рођена као седмо дијете, једна као шесто, четири су пето, 11 четврто, а  њих 36 је треће дијете у породици.

Начелник је присутним честитао принове у породицама, изразио задовољство што је прошле године рођено убједљиво највише беба у задњих десет година,  даровао новчани износ од 300 КМ, пожелио да се сљедеће године пријем организује за још више вишечланих породица, те честитао Дан општине.

„Ово је за мене један од најљепших пријема. Поносан сам као први човјек општине Модрича да видим оволики број дјеце на једном мјесту, дјеце која су рођена у прошлој години“, истакао је начелник.

С циљем повећања наталитета издвајају се и значајна новчана средства за поступак вантјелесне оплодње брачним паровима. Општина Модрича је прошле године обезбиједила бесплатне уџбенике за све школарце, док се вишечланим породицама обезбјеђују и поклон ваучери за набавку школског прибора. Од претпрошле године укључена је  пројекат „Пријатељи породице“, гдје на основу добијене „Поносне картице“ породице са троје и више дјеце  остварују попусте при куповини роба и услуга широм Републике Српске. Поред наведеног, породицама са четворо и више дјеце обезбијеђен је бесплатан боравак дјеце у вртићу и стипендије за студенте од прве године студирања.