Поводом обиљежавања Дана општине, Видовдана, начелник општине Јовица Радуловић уприличио је  данас, 21. јуна 2022. године, пријем мајки које су у претходној години родиле треће или наредно дијете.

У 2021. години рођено је 39 беба, а 37 мајки је родило треће и наредно дијете. Двије мајке су родиле близанце. Двије бебе су рођене као шесто дијете, двије као пето, седам као четврто, а њих 28 као треће дијете.

Начелник је присутним честитао принове у породицама, даровао новчани износ од 300 КМ, пожелио да се сљедеће године пријем организује за још више вишечланих породица, те честитао Дан општине.

„Ово је за мене један од најљепших пријема. Поносан сам као први човјек општине Модрича да видим оволики број дјеце на једном мјесту, дјеце која су рођена у прошлој години“, истакао је начелник.

„Имам шесторо дјеце и заиста је прелијеп  осјећај. Старији помажу око млађих и добро нам иде. Захваљујем се Општини на подршци и помоћи“, изјавила је Радмила Ерак из Копривне.

„Као мајка четворо дјеце могу рећи да је сваки дан нови изазов. Јако је узбудљиво, али прелијепо. Поносна сам“, рекла је Даријана Лазић из Модриче.

С циљем повећања наталитета издвајају се и значајна новчана средства за поступак вантјелесне оплодње брачним паровима. Општина Модрича је од прошле године укључена у пројекат „Пријатељи породице“, гдје на основу добијене „Поносне картице“ породице са троје и више дјеце  остварују попусте при куповини роба и услуга широм Републике Српске.Поред наведеног, породицама са четворо и више дјеце обезбијеђен је бесплатан боравак дјеце у вртићу и стипендије за студенте од прве године студирања.