Начелник општине Јовица Радуловић и замјеница начелника Тамара Евђић, уприличили су данас пријем за младе љекаре Дома здравља у Модричи Лазара Благојевића, Драгану Мршић, Борку Станковић и Зору Лазаревић и директорку установе Александру Божић.

Разговарано је о њиховом свакодневном раду, проблемима са којима се суочава Дом здравља, као и о питањима које је потребно рјешавати у будућем периоду, а тичу се обнављања кадра и неопходне опреме.

„Драго ми је да смо претходне три године успјели извршити обнављање кадра у нашем Дому здравља и заиста сам поносан на ове младе љекаре. Моја обавеза као начелника и општинске управе је да овим младим људима обезбиједимо услове да овдје раде, живе и заснивају своје породице, како би наши суграђани уз квалитетан кадар имали одличну примарну заштиту. Вјерујем дас смо на добром путу, те да ћемо у сарадњи са менаџментом рјешавати текуће проблеме“, истакао је начелник.

Доктор Лазар Благојевић, који је студије медицине завршио прије двије године, запослен у служби породичне медицине и Хитне помоћи, овом приликом је рекао:  „Јако сам задовољан разговором са првим људима наше локалне заједнице и здравствене установе. Имали смо прилику да изразимо своје жеље, разговарамо о специјализацијама, али и о актуелним проблемима“, рекао је Благојевић.

Директорка ЈЗУ Дом здравља Модрича Александра Божић је истакла да ова здравствена установа на жалост дијели судбину великог броја домова здравља у Републици Српској. „Тренутно нам недостају три љекара и овом приликом позивам све младе докторе медицине који су заинтересовани да се придруже нашем тиму, који чине млади људи, али и искусни љекари“, рекла је Божић и додала да ова здравствена установа већ другу годину остварује позитивно пословање.