Поводом Свјетског дана слободе медија, начелник општине Јовица Радуловић  и замјеник начелника Тамара Евђић организовали су пријем за новинаре, дописнике и медијске раднике  који извјештавају о догађајима са подручја општине Модрича.

Начелник је нагласио да је новинарски посао врло тежак и веома захтјеван. Изразио је задовољство радом новинара и захвалио им се на изузетно доброј сарадњи, те што професионално и објективно извјештавају о догађајима из Модриче.

“Добра сарадња је у интересу не само јавности у Модричи, него и наших грађана који живе и раде у иностранству, а до којих допиру информације из њиховог града. Такође, констатовали смо да смо преносом сједница Скупштине општине Модрича путем локалног Радија направили велики искорак на пољу информисања и сматрамо да је то добар путоказ и за друге локалне заједнице, које још нису увели ову праксу”, рекао је начелник.

Новинар Радио Модриче Сања Самарџић – Марјановић захвалила се на прилици за разговор о актуленим темама, које прате рад локалне управе, али и рад новинара. Она је додала да је добра сарадња са званичним институцијама, како би се обезбиједиле правовремене и провјерене информације од највећег значаја, обзиром да је данас у јасвности више него икад присутан велики број непровјерених информација.  Начелник је посебно истакао да се свакодневно морамо борити за слободу медија, изражавања и говор, јер је то основа битисања у друштву.