Поводом обиљежавања Видовдана – Дана општине Модрича, начелник општине Јовица Радуловић организовао је данас, 24. јуна 2024. године првe у низу пријема, пријем за представнике борачких oрганизација проистеклих из протеклог Одбрамбено – отаџбинског рата и пријем за  борце који су имали педесет и више мјесеци у зони борбених дејстава.

Начелник  Одјељења за борачко-инвалидску заштиту и опште послове, Јован Мишић, пожелио је добродошлицу присутнима и упознао их са активностима  проведеним у борачко – инвалидској заштити, као и са актуелним дешавањима када је у питању ова популација.

Начелник Радуловић изразио је задовољство сарадњом општине Модрича са удружењима проистеклим из Одбрамбено – отаџбинског рата. Овом приликом упознао је присутне са реализованим пројектима између два Видовдана, ситуацијом на подручју локалне заједнице и Републике Српске, буџетом, те плановима за наредни период.

„Општина Модрича је једна од општина које су међу првима усвојиле Одлуку о допунским правима, а која се масимално поштује. Покушаћемо да је додатно изанилизирамо и повећамо износе одређених права у 2025. години. Борачке популације је све мање, а они су једна од најзаслужнијих категорија и налазе се у стању социјалне потребе“, истакао је начелник.

На крају пријема упућен је апел борцима на јединство, које је пријеко потребно, јер само на тај начин могу постићи много, а разједињени веома мало.

На подручју општине Модрича има 20 бораца који су провели 50 и више мјесеци у зони борбених дејстава, којима је начелник уручио скроман новчани износ. Представници општинске управе су протеклих дана обишли све породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде прве и друге категорије, те породице са посебним мјесечним примањима и уручили поколоне.