Поводом обиљежавања Видовдана – Дана општине Модрича,  начелник општине Младен Крекић је 25. јуна 2020. године организовао пријем за представнике борачких oрганизација. Пријему су присуствовали: предсједништво Општинске борачке организације, предсједници Мјесних борачких организација, представници Удружења ветерана рата, Стамбене комисије борачко-инвалидске заштите и Удружења логораша општине Модрича.

Пријем је организован на скроман начин у складу са мјерама превенције ширења заразе вирусом корона.

Начелница Одјељења за борачко-инвалидску заштиту и опште послове, Боса Новаковић, пожељела је добродошлицу присутнима и упознала их са активностима  проведеним у борачко – инвалидској заштити  између два Видовдана као и са актуелним дешавањима када је у питању ова популација. Присутне је поздравио замјеник начелника Никола Савић и пожелио им пуно здравља и успјеха.

Начелник Крекић изразио је задовољство сарадњом општине Модрича са Борачком  организацијом и другим удружењима проистеклим из одбрамбено отаџбинског рата. Овом приликом упознао је присутне са епидемиолошком ситуацијом изазваном вирусом корона, реализованим пројектима од претходног Дана општине до данас, буџетом, плановима за наредни период те честитао предстојећи празник.

„Ове године поносно али скромно обиљежавамо Дан општине. Данас смо организовали пријем за представнике борачких организација, да укажемо на значај Видовдана и Дана општине. Ови људи су свашта преживјели, изгубили своје најмилије или дијелове свог тијела. Надамо се да ће идуће године ситуација бити боља и да ћемо Дан општине прослављати на начин како смо то ранијих година чинили“, рекао је начелник Крекић.

Предсједник Скупштине Општинске борачке организације Жељко Терзић, након пријема је изјавио: „Борачка организација заједно са Општинском управом учествује у припремама на обиљежавању Видовдана, Дана општине, јер је то и војнички празник. Данашњи пријем је свечаног карактера али смо у склопу њега напоменули и одређена питања која морамо заједно рјешавати. Локална заједница је отворена за сарадњу са Борачком организациојом, породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима.“

Поводом Видовдана, Дана општине од 2005. године представници Општинске управе и општинске Борачке организације обилазе породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде прве категорије и породице са посебним мјесечним примањима. И ове године представници општине посјетили су 327 породица и уручили скромне поклон пакете.