Поводом обиљежавања Видовдана – Дана општине Модрича, начелник општине Јовица Радуловић је 20. јуна 2022. године организовао првe у низу пријема, пријем за представнике борачких oрганизација проистеклих из протеклог Одбрамбено – отаџбинског рата и пријем за одликоване борце Војске Републике Српске.

Начелник  Одјељења за борачко-инвалидску заштиту и опште послове, Јован Мишић, пожелио је добродошлицу присутнима и упознао их са активностима  проведеним у борачко – инвалидској заштити, као и са актуелним дешавањима када је у питању ова популација.

Начелник Радуловић изразио је задовољство сарадњом општине Модрича са удружењима проистеклим из Одбрамбено – отаџбинског рата. Овом приликом упознао је присутне са реализованим пројектима између два Видовдана, буџетом, те плановима за наредни период.

„Општина Модрича и општинска управа не заборавља оне који су дали свој допринос када је најпотребније. Тридесет година Видовдана нас обавезује да водимо рачуна о овим категоријама, њиховим породицама, породицама погинулих бораца и ратним војним инвалидима, те да заједнички покушамо ријешити све њихове реалне потребе. На крају обраћања честитао је присутнима предстојећи празник, Видовдан“, истакао је начелник.

На крају  је упутио молбу свим борачким организацијама које дјелују на подручју општине Модрича на јединство, које је пријеко потребно, а које је било присутно деведесетих година и које је створило услове  да би ми данас овдје живјели и радили.

На подручју општине Модрича има 19 одликованих бораца, којима је начелник уручио скроман новчани износ. Представници општинске управе су протеклих дана обишли све породице погинулих бораца, ратне војне инвалиде прве и друге категорије, те породице са посебним мјесечним примањима, њих укупно 314 и уручили поколоне.