Поводом Видовдана – Дана општине Модрича начелник општине Младен Крекић , 25. јуна 2020. године организовао је пријем за најуспјешније ученике и њихове одјељенске старјешине  у Плавој сали Српског културног центра. Пријему су присуствовали и директори  основних и средње школе.

Начелник Крекић у обраћању је честитао ученицима постигнуте резултате у овој школској години, захвалио се наставницима и професорима на труду и раду који постижу са дјецом, честитао Дан општине – Видовдан, и рекао: „Данас смо имали прилику да похвалимо заиста велики броју ученика који су постигли изузетне успјехе у учењу. Наравно, не смијемо заборавити труд и рад њихових родитеља, наставника, професора и руководства школа. Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, уз све мјере опреза одржали смо овај мањи скуп. Желимо дјеци да дамо до знања да их веома цијенимо, поштујемо и волимо.”

Најуспјешнијим ученицима уручене су  пригодне награде. Ученицима  генерације за ову школску годину проглашени су:

Слађана Дамјановић – ученик генерације Средњошколског центра „ Јован Цвијић“;

Лена Ливњак – ученик генерације Основне школе „Свети Сава“;

Ивана Стојановић – ученица генерације Основне школе „Сутјеска“.

Диплому „Вук Стефановић Караџић“, признање које се додјељује основцима и средњошколцима који у ђачким књижицама и свједочанствима немају друге оцјене осим петице и који имају примјерно владање, добило је 11  ученика који су завршили основно и девет  ученика средње образовање.

Основна школа „СВЕТИ САВА“ – НАГРАЂЕНИ
Вукове дипломе:

1.Сашка Бабић;

2.Јована Тодоровић;

3.Катарина Савић;

4.Амина Хуртић;

5.Марко Симић;

6. Слађан Стевановић;

7. Анђела Андријанић.

Основна школа „СУТЈЕСКА“ – НАГРАЂЕНИ
Вукове дипломе:

1.Горана Томић;

2.Ања Пејић;

3.Милана Томушиловић;

4. Маја Пејић.

Средњошколски центар „ЈОВАН ЦВИЈИЋ“ – НАГРАЂЕНИ
Вукове дипломе:

1.Хелена Гајић;

2.Дајана Даниловић;

3. Милица Ивић;

4. Дијана Лазић;

5. Саша Савић;

6. Ања Јандрић;

7. Александар Маринковић;

8. Марија Јовић;

9. Марина Момковић.

Ивана Стојановић, ученица генерације ОШ “Сутјеска” захвалила  се на пријему у име награђених ученика.

У име  наставника и  професора присутнима се обратила  Ружа Зарић, а у име руководства основних и  средњих школа Златко Лазић, те честитали ученицима на успјеху и захвалили се начелнику Крекићу и његовим сарадницима на свему што чине да побољшају стање у области школства.

„Свака генерација је особена на свој начин, a ову генерацију памтим по четири дивне године сарадње, међусобног уважавања и поштовања, усавршавања и ширења видика“, истакла је Ружа Зарић, професор историје и латинског језика.

„Желим да се захвалим својој породици која ме је увијек подржавала, наставницима, професорима, као и Начелнику општине који сваке године организује овај пријем и награђује наше успјехе“, изјавила је Слађана Дамјанови, ученик генерације Средњошколског центра „Јован Цвијић“.